Smarta tips från flygvärdinnor

Att veta vad som är rätt eller fel ombord är inte alltid det lättaste. De som vet bäst är ju flygpersonalen. Alltså flygvärdinnan och stewarden. En erfaren brittisk steward som skrivit en bok om kabinpersonalens hemligheter är Neil Jackon. Boken heter  "Welcome Aboard: Cabin Crew Secrets".

Han och ett par kollegor blev även intervjuade av Daily Mail och gav ett par bra tips.

Bland annat så tipsade de om att du som reser ska lägga en lapp med ditt namn, adress och telefonnummer i väskan. Det är bra fall namnlappen på utsidan ramlar av. Ett annat tips är att fotokopiera ditt pass och lägg en kopia i ditt handbagage. Ge dessutom en kopia till din resepartner och lämna en till någon du litar på hemma.

Ett annat udda tips är att aldrig flyga i shorts, för du vet aldrig var du landar. Det var ett plan en gång som åkte från Zürich till Los Angeles där det var soligt och 21 plusgrader). De drabbades av tekniska problem och tvingades att landa på Grönland. Där fick passagerarna vänta i tolv timmar. och då var det snöfall och 21 minusgrader.

Flipflop bör man inte heller ha på sig under flygningen, av säkkerhetsskäl. Kan bli farligt om planet behöver utrymmas. 

Se även till att packa rena underkläder i handbagaget samt ha även laddaren till telefonen där. 

Om du använder kassaskåpet på ditt hotellrum så lägg en av dina skor i det också. När du sedan ska packa för avresa kommer du att leta efter den saknade skon vilket garanterar att du aldrig glömmer dina värdesaker kvar i kassaskåpet.

 

6 Apr 2020