Håll dig fräsch på långresan

Långa resor på ett flyg som tar många timmar gör ofta att man kan känna sig rätt så ofräsch. Just på flyget kan det vara svårt att fräscha upp sig ordentligt, då man inte kan ta med så mycket ombord med de regler som finns med hur mycket vätska du får ha med. Men alla tips här är för att kunna hålla dig fräsch på resmålet.

Bra saker att ha med dig direkt efter flygresan

Det är bra att ha med torrschampo och ha det tillgängligt så kan du snabbt fixa ditt hår direkt efter resan är slut. Du får en nyduschad känsla utan att behöva duscha. Ta även med dig våtservetter så att du snabbt kan få upp dem efter flygresan. Kan vara skönt att torka av dig efter att ha suttit på ett plan i flera timmar. Du kan även satsa innan resan på det som heter ”Absolut torr”, en slags deo som gör att du inte svettas. Fungerar även mot fotsvett!

Packa även med en liten snabbtorkande resehandduk så att du snabbt kan fräscha till dig när du har tillgång till en toalett eller ett handfat

Andra bra saker att ha med på resan

På flyget kan du ha på dig luftiga skor, för att slippa bli varm om fötterna. Ta dock med dig andra skor att använda på resmålet. När det gäller kläder, se till att under flygningen ha på dig bekväma och funktionella kläder. Sedan packar du resväskan med kläder anpassade efter resmålet.

Under flygningens gång är det bra att dricka mycket vatten, så att du fyller på kroppens vätskedepåer. Det gör att du inte torkar ut samt att du luktar bättre. Ha även med sovmask, öronproppar och nackkudde om det är en riktigt lång flygning. Ha även med en surfplatta om det finns wifi, så du kan kolla in guide för casino, leta free spins, spela spel eller se film. Ett alternativ till öronproppar är brusreducerande hörlurar. De tar bort ljudet runtomkring och är väldigt sköna att ha på flygplan

Se till att ha ett ombyte kläder lättillgängligt i väskan. På så sätt kan du snabbt byta om på en toalett på flygplatsen och bli som en ny människa

Fler bra saker att ha med:

  • Ansiktsvatten
  • Bodylotion
  • Läppbalsam
  • Reseparfymflaska
  • Handsprit
  • Tuggummi

Tänk på att när du flyger långt, så upp och rör på dig ibland. Det är inte bra att sitta still 10–15 timmar. Du kan gå lite i gången eller sträcka på dig. Undvik även att dricka allt för mycket alkohol på flyget då det gör att du blir uttorkad, samt att du får sämre andedräkt och luktar sämre. Det är alltså ingenting för dig som vill vara pigg och fräsch under och efter resan!

Du bör inte heller sminka dig för mycket. Om du ska på en lång resa så kan det vara fördel att du är helt osminkad faktiskt. Du kommer att känna dig bra mycket fräschare då. Sedan kan du piffa till dig när du kommer fram.

9 Apr 2020